België Flag

De Belgische Ambassade in Tokyo

Japan Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Japan. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Tokyo. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Japan. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Japan.

Adres:

De Belgische Ambassade in Japan
Belgian Embassy in Tokyo, Japan - Nibancho 5-4, Chiyoda-ku - 102-0084 Tokyo - Japan

Telefoonnummer:

(+81) 3 32620191

Faxnummer:

(+81) 3 32620651

Email:

tokyo@diplobel.org

Website:

japan.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

EVRARD Antoine

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van België in Tokyo is een bilaterale missie in Japan en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Japan.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Tokyo staat onder leiding van EVRARD Antoine - Ambassadeur van België in Japan en is bereikbaar per telefoon (+81) 3 32620191 of email tokyo@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Tokyo vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Japan

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Tokyo? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Japan om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Japan op een rijtje gezet: Fukuoka, Nagoya, Osaka en Sapporo

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Tokyo - Japan. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Japan en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Japan of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Tokyo verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Japan die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Japan wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Tokyo uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Tokyo via telefoon (+81) 3 32620191 of per email tokyo@diplobel.org