BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in Tokyo

Japan Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Japan. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Tokyo. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Japan. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in Japan.

Adres:

De Belgische Ambassade in Japan
Belgian Embassy in Tokyo, Japan 5, Nibancho - Chiyoda-ku Tokyo 102-0084 Japan

Telefoonnummer:

(+81) (3) 32.62.01.91 / 2

Faxnummer:

(+81) (3) 32.62.06.51

Email:

tokyo@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/tokyo

Ambassadeur:

Mr Jean-Francois Branders

Openingstijden:

De Ambassade van BelgiŽ in Tokyo is een bilaterale missie in Japan en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Japan.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Tokyo staat onder leiding van Mr Jean-Francois Branders - Ambassadeur van BelgiŽ in Japan en is bereikbaar per telefoon (+81) (3) 32.62.01.91 / 2 of email tokyo@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in Tokyo vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Japan

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Tokyo? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Japan om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in Japan op een rijtje gezet: Fukuoka, Kyoto, Nagoya, Osaka en Sapporo

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Tokyo - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Tokyo of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Japan en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Japan of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Tokyo verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Japan die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Japan wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Tokyo uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Tokyo via telefoon (+81) (3) 32.62.01.91 / 2 of per email tokyo@diplobel.org