BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in Amman

JordaniŽ Flag

Belgische Diplomatieke Missie in JordaniŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Amman. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in JordaniŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in JordaniŽ.

Adres:

De Belgische Ambassade in JordaniŽ
Belgian Embassy in Amman, Jordan Saad Juma Street 17 Jabal Amman - near 4th circle P.O. Box 942 11118 Amman Jordan

Telefoonnummer:

(+962) (6) 465 57 30

Faxnummer:

(+962) (6) 465 57 40

Email:

amman@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/amman

Ambassadeur:

Mr. Thomas Baekelandt

Openingstijden:

De Ambassade van BelgiŽ in Amman is een bilaterale missie in JordaniŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in JordaniŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Amman staat onder leiding van Mr. Thomas Baekelandt - Ambassadeur van BelgiŽ in JordaniŽ en is bereikbaar per telefoon (+962) (6) 465 57 30 of email amman@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in Amman vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in JordaniŽ

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Amman? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in JordaniŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in JordaniŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Amman - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Amman of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor JordaniŽ en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor JordaniŽ of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Amman verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in JordaniŽ die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in JordaniŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Amman uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Amman via telefoon (+962) (6) 465 57 30 of per email amman@diplobel.fed.be