België Flag

De Belgische Ambassade in Amman

Jordanië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Jordanië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Amman. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Jordanië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Jordanië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Jordanië
Belgian Embassy in Amman, Jordan - Saad Juma Street 17 - Jabal Amman - near 4th circle - P.O. Box 942 - 11118 Amman - Jordan

Telefoonnummer:

(+962) (6) 465 57 30

Faxnummer:

(+962) (6) 465 57 40

Email:

amman@diplobel.fed.be

Website:

jordan.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

DICKSCHEN Serge

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van België in Amman is een bilaterale missie in Jordanië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Jordanië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Amman staat onder leiding van DICKSCHEN Serge - Ambassadeur van België in Jordanië en is bereikbaar per telefoon (+962) (6) 465 57 30 of email amman@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Amman vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Jordanië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Amman? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Jordanië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Jordanië op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Amman - Jordanië. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Jordanië en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Jordanië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Amman verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Jordanië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Jordanië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Amman uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Amman via telefoon (+962) (6) 465 57 30 of per email amman@diplobel.fed.be