België Flag

De Belgische Ambassade in Nairobi

Kenia Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Kenia. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Nairobi. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Kenia. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Kenia.

Adres:

De Belgische Ambassade in Kenia
Belgian Embassy in Nairobi, Kenya Limuru Road Muthaoga P. O. Box 30 461 00100 Nairobi Kenya

Telefoonnummer:

(+254) (20) 7122 011 / 166 / 181

Faxnummer:

(+254) (20) 7123 050

Email:

nairobi@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/nairobi

Ambassadeur:

Mr Bart Ouvry

Openingstijden:

De Ambassade van België in Nairobi is een bilaterale missie in Kenia en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Kenia.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Nairobi staat onder leiding van Mr Bart Ouvry - Ambassadeur van België in Kenia en is bereikbaar per telefoon (+254) (20) 7122 011 / 166 / 181 of email nairobi@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Nairobi vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Kenia

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Nairobi? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Kenia om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Kenia op een rijtje gezet: Mombasa

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Nairobi - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Nairobi of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Kenia en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Kenia of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Nairobi verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Kenia die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Kenia wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Nairobi uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Nairobi via telefoon (+254) (20) 7122 011 / 166 / 181 of per email nairobi@diplobel.fed.be