België Flag

De Belgische Ambassade in Koeweit City

Koeweit Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Koeweit. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Koeweit City. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Koeweit. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Koeweit.

Adres:

De Belgische Ambassade in Koeweit
Belgian Embassy in Kuwait City, Kuwait Bagdad Street, block 8 House 15 Salmiyah P.O. Box 3280 13 033 Safat Kuwait

Telefoonnummer:

(+965) 2 572.20.14 (+965) 2 572.20.15

Faxnummer:

(+965) 2 574.83.89

Email:

kuwait@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/kuwait

Ambassadeur:

Openingstijden:

De Ambassade van België in Koeweit City is een bilaterale missie in Koeweit en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Koeweit.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Koeweit City staat onder leiding van - Ambassadeur van België in Koeweit en is bereikbaar per telefoon (+965) 2 572.20.14 (+965) 2 572.20.15 of email kuwait@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Koeweit City vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Koeweit

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Koeweit City? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Koeweit om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Koeweit op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Koeweit City - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Koeweit City of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Koeweit en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Koeweit of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Koeweit City verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Koeweit die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Koeweit wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Koeweit City uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Koeweit City via telefoon (+965) 2 572.20.14 (+965) 2 572.20.15 of per email kuwait@diplobel.org