België Flag

De Belgische Ambassade in Beiroet

Libanon Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Libanon. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Beiroet. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Libanon. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Libanon.

Adres:

De Belgische Ambassade in Libanon
Belgian Embassy in Beirut, Lebanon Botiment Lazarieh - bloc A, 10ome etage Rue Emir Bochir BP 11-1600 Riad El Solh Beirut Lebanon

Telefoonnummer:

(+961) (1) 97.60.01

Faxnummer:

(+961) (1) 97.60.07

Email:

beirut@diplobel.fed.be

Website:

diplomatie.belgium.be/lebanon/

Ambassadeur:

Colette Taquet

Openingstijden:

De Ambassade van België in Beiroet is een bilaterale missie in Libanon en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Libanon.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Beiroet staat onder leiding van Colette Taquet - Ambassadeur van België in Libanon en is bereikbaar per telefoon (+961) (1) 97.60.01 of email beirut@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Beiroet vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Libanon

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Beiroet? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Libanon om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Libanon op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Beiroet - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Beiroet of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Libanon en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Libanon of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Beiroet verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Libanon die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Libanon wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Beiroet uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Beiroet via telefoon (+961) (1) 97.60.01 of per email beirut@diplobel.fed.be