BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in Tripoli

LibiŽ Flag

Belgische Diplomatieke Missie in LibiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Tripoli. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in LibiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in LibiŽ.

Adres:

De Belgische Ambassade in LibiŽ
Belgian Embassy in Tripoli, Libya - The competent embassy for Libya is the embassy in Tunis, Tunisia

Telefoonnummer:

Faxnummer:

Email:

Website:

Ambassadeur:

Openingstijden:

THE EMBASSY IS CLOSED

De Ambassade van BelgiŽ in Tripoli is een bilaterale missie in LibiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in LibiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Tripoli staat onder leiding van van BelgiŽ in LibiŽ en is bereikbaar per telefoon of email

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in Tripoli vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in LibiŽ

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Tripoli? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in LibiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in LibiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Tripoli - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Tripoli of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor LibiŽ en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor LibiŽ of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Tripoli verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in LibiŽ die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in LibiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Tripoli uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Tripoli via telefoon of per email