België Flag

De Belgische Ambassade in Kuala Lumpur

Maleisië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Maleisië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Kuala Lumpur. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Maleisië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Maleisië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Maleisië
Belgian Embassy in Kuala Lumpur, Malaysia Jalan Ampang Hilir, 8A 55000 Kuala Lumpur G.P.O. Box 10558 50718 Kuala Lumpur Malaysia

Telefoonnummer:

(+60) (3) 4252.57.33 (+60) (3) 4252.14.04

Faxnummer:

(+60) (3) 4252.79.22

Email:

kualalumpur@diplobel.org belgium@po.jaring.my

Website:

www.diplomatie.be/kualalumpur

Ambassadeur:

Mr Roland Van Remoortele

Openingstijden:

08.30-17.00

De Ambassade van België in Kuala Lumpur is een bilaterale missie in Maleisië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Maleisië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Kuala Lumpur staat onder leiding van Mr Roland Van Remoortele - Ambassadeur van België in Maleisië en is bereikbaar per telefoon (+60) (3) 4252.57.33 (+60) (3) 4252.14.04 of email kualalumpur@diplobel.org belgium@po.jaring.my

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Kuala Lumpur vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Maleisië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Kuala Lumpur? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Maleisië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Maleisië op een rijtje gezet: Kota Kinabalu

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Kuala Lumpur - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Kuala Lumpur of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Maleisië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Maleisië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Kuala Lumpur verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Maleisië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Maleisië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Kuala Lumpur uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Kuala Lumpur via telefoon (+60) (3) 4252.57.33 (+60) (3) 4252.14.04 of per email kualalumpur@diplobel.org belgium@po.jaring.my