BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in Bamako

Mali Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Mali. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Bamako. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Mali. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in Mali.

Adres:

De Belgische Ambassade in Mali
Belgian Embassy Office in Bamako, Mali Rue 247 Porte 209 Quartier Hippodrome BP E1633 Bamako Mali

Telefoonnummer:

(+223) 202 196 22

Faxnummer:

(+223) 202 112 79

Email:

bamako.coop@diplobel.fed.be

Website:

Ambassadeur:

Luc Risch, Charge dAffaires a.i.

Openingstijden:

De Ambassade van BelgiŽ in Bamako is een bilaterale missie in Mali en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Mali.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Bamako staat onder leiding van Luc Risch, Charge dAffaires a.i. van BelgiŽ in Mali en is bereikbaar per telefoon (+223) 202 196 22 of email bamako.coop@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in Bamako vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Mali

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Bamako? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Mali om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in Mali op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Bamako - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Bamako of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Mali en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Mali of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Bamako verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Mali die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Mali wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Bamako uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Bamako via telefoon (+223) 202 196 22 of per email bamako.coop@diplobel.fed.be