België Flag

De Belgische Ambassade in Moskou

Rusland Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Rusland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Moskou. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Rusland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Rusland.

Adres:

De Belgische Ambassade in Rusland
Belgian Embassy in Moscow, Russia Ulitsa Malaya Moltchanovka, 7 121069 Moscow Russia

Telefoonnummer:

(+7) (495) 780.03.31

Faxnummer:

(+7) (495) 780.03.32

Email:

Moscow@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/moscowfr

Ambassadeur:

Openingstijden:

De Ambassade van België in Moskou is een bilaterale missie in Rusland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Rusland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Moskou staat onder leiding van - Ambassadeur van België in Rusland en is bereikbaar per telefoon (+7) (495) 780.03.31 of email Moscow@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Moskou vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Rusland

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Moskou? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Rusland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Rusland op een rijtje gezet: Saint Petersburg

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Moskou - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Moskou of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Rusland en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Rusland of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Moskou verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Rusland die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Rusland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Moskou uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Moskou via telefoon (+7) (495) 780.03.31 of per email Moscow@diplobel.org