België Flag

De Belgische Ambassade in Vaticaan

Vaticaan City Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Vaticaan City. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Vaticaan. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Vaticaan City. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Vaticaan City.

Adres:

De Belgische Ambassade in Vaticaan City
Belgian Embassy in Vatican, the Holy See (Vatican City) Via Giuseppe De Notaris, 6a 00197 Roma Holy See (Vatican City)

Telefoonnummer:

(+39) 06.322.47.40 (+39) 06.322.47.57

Faxnummer:

(+39) 06.322.60.42

Email:

romeholysee@diplobel.fed.be

Website:

Ambassadeur:

Mr Charles Ghislan

Openingstijden:

De Ambassade van België in Vaticaan is een bilaterale missie in Vaticaan City en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Vaticaan City.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Vaticaan staat onder leiding van Mr Charles Ghislan - Ambassadeur van België in Vaticaan City en is bereikbaar per telefoon (+39) 06.322.47.40 (+39) 06.322.47.57 of email romeholysee@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Vaticaan vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Vaticaan City

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Vaticaan? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Vaticaan City om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Vaticaan City op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Vaticaan - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Vaticaan of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Vaticaan City en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Vaticaan City of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Vaticaan verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Vaticaan City die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Vaticaan City wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Vaticaan uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Vaticaan via telefoon (+39) 06.322.47.40 (+39) 06.322.47.57 of per email romeholysee@diplobel.fed.be