België Flag

De Belgische Ambassade in Dar es Salaam

Tanzania Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Tanzania. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Dar es Salaam. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Tanzania. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Tanzania.

Adres:

De Belgische Ambassade in Tanzania
Belgian Embassy in Dar es Salaam, Tanzania - Barack Obama Road, 5 - Dar es Salaam - Tanzania

Telefoonnummer:

(+255) 22 2112503 / (+255) 22 2112688

Faxnummer:

Email:

daressalaam@diplobel.fed.be

Website:

tanzania.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

HUYGHEBAERT Peter

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van België in Dar es Salaam is een bilaterale missie in Tanzania en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Tanzania.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Dar es Salaam staat onder leiding van HUYGHEBAERT Peter - Ambassadeur van België in Tanzania en is bereikbaar per telefoon (+255) 22 2112503 / (+255) 22 2112688 of email daressalaam@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Dar es Salaam vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Tanzania

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Dar es Salaam? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Tanzania om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Tanzania op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Dar es Salaam - Tanzania. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Tanzania en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Tanzania of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Dar es Salaam verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Tanzania die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Tanzania wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Dar es Salaam uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Dar es Salaam via telefoon (+255) 22 2112503 / (+255) 22 2112688 of per email daressalaam@diplobel.fed.be