België Flag

De Belgische Ambassade in Praag

Tsjechië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Tsjechië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Praag. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Tsjechië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Tsjechië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Tsjechië
Belgian Embassy in Prague, the Czech Republic Valdstejnska 6 Mala Strana 11801 Prague 1 Czech Republic

Telefoonnummer:

(+420) 257 533 524 / 5

Faxnummer:

(+420) 257 533 750

Email:

prague@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/prague

Ambassadeur:

Mrs Renilde Loeckx

Openingstijden:

De Ambassade van België in Praag is een bilaterale missie in Tsjechië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Tsjechië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Praag staat onder leiding van Mrs Renilde Loeckx - Ambassadeur van België in Tsjechië en is bereikbaar per telefoon (+420) 257 533 524 / 5 of email prague@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Praag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Tsjechië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Praag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Tsjechië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Tsjechië op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Praag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Praag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Tsjechië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Tsjechië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Praag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Tsjechië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Tsjechië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Praag uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Praag via telefoon (+420) 257 533 524 / 5 of per email prague@diplobel.fed.be