België Flag

De Belgische Ambassade in Bangkok

Thailand Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Thailand. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Bangkok. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Thailand. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Thailand.

Adres:

De Belgische Ambassade in Thailand
Belgian Embassy in Bangkok, Thailand Sathorn Square Building - 16th floor, 98 North Sathorn Road, Silom, Bangrak, Bangkok 10500 - Thailand

Telefoonnummer:

(+66) (0) 2 108 18 00

Faxnummer:

(+66) (0) 2 108 18 07

Email:

bangkok@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/bangkok

Ambassadeur:

Mr. Marc Michielsen

Openingstijden:

De Ambassade van België in Bangkok is een bilaterale missie in Thailand en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Thailand.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Bangkok staat onder leiding van Mr. Marc Michielsen - Ambassadeur van België in Thailand en is bereikbaar per telefoon (+66) (0) 2 108 18 00 of email bangkok@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Bangkok vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Thailand

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Bangkok? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Thailand om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Thailand op een rijtje gezet: Lampang en Rayong

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Bangkok - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Bangkok of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Thailand en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Thailand of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Bangkok verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Thailand die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Thailand wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Bangkok uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Bangkok via telefoon (+66) (0) 2 108 18 00 of per email bangkok@diplobel.fed.be