België Flag

De Belgische Ambassade in Tunis

Tunesië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Tunesië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Tunis. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Tunesië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Tunesië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Tunesië
Belgian Embassy in Tunis, Tunisia Rue du 1er juin, 47 B.P. 24 1002 Tunis Belvedere Tunisia

Telefoonnummer:

(+216) (71) 781.655 (+216) (71) 785.497

Faxnummer:

(+216) (71) 792.797

Email:

Tunis@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/tunis

Ambassadeur:

Openingstijden:

De Ambassade van België in Tunis is een bilaterale missie in Tunesië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Tunesië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Tunis staat onder leiding van - Ambassadeur van België in Tunesië en is bereikbaar per telefoon (+216) (71) 781.655 (+216) (71) 785.497 of email Tunis@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Tunis vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Tunesië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Tunis? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Tunesië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Tunesië op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Tunis - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Tunis of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Tunesië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Tunesië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Tunis verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Tunesië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Tunesië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Tunis uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Tunis via telefoon (+216) (71) 781.655 (+216) (71) 785.497 of per email Tunis@diplobel.org