België Flag

De Belgische Ambassade in Caracas

Venezuela Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Venezuela. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Caracas. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Venezuela. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Venezuela.

Adres:

De Belgische Ambassade in Venezuela
Belgian Embassy in Caracas, Venezuela Docima Transversal con Novena Transversal Altamira Apartado del Este 61550 Caracas 1060 A Venezuela

Telefoonnummer:

(+58) (212) 263.33.34

Faxnummer:

(+58) (212) 261.13.33

Email:

caracas@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/caracas/

Ambassadeur:

Mr Baudouin Vanderhulst

Openingstijden:

08.00-11.30

De Ambassade van België in Caracas is een bilaterale missie in Venezuela en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Venezuela.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Caracas staat onder leiding van Mr Baudouin Vanderhulst - Ambassadeur van België in Venezuela en is bereikbaar per telefoon (+58) (212) 263.33.34 of email caracas@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Caracas vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Venezuela

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Caracas? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Venezuela om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Venezuela op een rijtje gezet: Puerto la Cruz

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Caracas - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Caracas of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Venezuela en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Venezuela of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Caracas verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Venezuela die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Venezuela wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Caracas uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Caracas via telefoon (+58) (212) 263.33.34 of per email caracas@diplobel.org