BosniŽ en Herzegovina Flag

De Bosnische Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Bosnische Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Bosnische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Bosnische diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BosniŽ en Herzegovina in BelgiŽ.

Adres:

De Bosnische Ambassade in BelgiŽ
Bosnian Herzegovinian Embassy in Brussels, Belgium Industriestraat 22 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 502 01 88

Faxnummer:

(+32) 2 644 32 54

Email:

info@bhembassy.be

Website:

www.bhembassy.be

Ambassadeur:

Bisera Turkovic

Openingstijden:

De Ambassade van BosniŽ en Herzegovina in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Bosnische belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Bosnische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Bisera Turkovic - Ambassadeur van BosniŽ en Herzegovina in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 502 01 88 of email info@bhembassy.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Bosnische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BosniŽ en Herzegovina in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Bosnische Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Bosnische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Bosnische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Bosnische consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BosniŽ en Herzegovina in BelgiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Bosnische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Bosnische ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en BosniŽ en Herzegovina - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BosniŽ en Herzegovina. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BosniŽ en Herzegovina.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of BosniŽ en Herzegovina kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BosniŽ en Herzegovina in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om BosniŽ en Herzegovina te bezoeken evenals aan Bosnische burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Bosnische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Bosnische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Bosnische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Bosnische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 502 01 88 of per email info@bhembassy.be