Cyprus Flag

De Cypriotische Ambassade in Brussel

België Flag

Cypriotische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Cypriotische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Cypriotische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Cyprus in België.

Adres:

De Cypriotische Ambassade in België
Cypriot Embassy in Brussels, Belgium Kortenberglaan 61 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 650 06 10

Faxnummer:

(+32) 2 650 06 20

Email:

cyprusembassybe@mfa.gov.cy

Website:

www.mfa.gov.cy/embassybrussels

Ambassadeur:

Mr Nikolaos Karaitidis

Openingstijden:

De Ambassade van Cyprus in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Cypriotische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Cypriotische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Nikolaos Karaitidis - Ambassadeur van Cyprus in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 650 06 10 of email cyprusembassybe@mfa.gov.cy

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Cypriotische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Cyprus in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Cypriotische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Cypriotische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Cypriotische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Cypriotische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Cyprus in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Cypriotische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Cypriotische ambassade.

Reisverzekering voor België en Cyprus - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Cyprus. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Cyprus.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Cyprus kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Cyprus in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Cyprus te bezoeken evenals aan Cypriotische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Cypriotische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Cypriotische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Cypriotische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Cypriotische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 650 06 10 of per email cyprusembassybe@mfa.gov.cy