Afghanistan Flag

De Afghaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Afghaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Afghaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Afghaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Afghanistan in België.

Adres:

De Afghaanse Ambassade in België
Afghan Embassy in Brussels, Belgium De Wolvendaellaan 61 1180 Ukkel Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 761 31 66

Faxnummer:

(+32) 2 761 31 67

Email:

info@embassyafghanistan.be

Website:

www.afghanembassy-brussels.org

Ambassadeur:

Mr Homayoun Tandar

Openingstijden:

De Ambassade van Afghanistan in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Afghaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Afghaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Homayoun Tandar - Ambassadeur van Afghanistan in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 761 31 66 of email info@embassyafghanistan.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Afghaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Afghanistan in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Afghaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Afghaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Afghaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Afghaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Afghanistan in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Afghaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Afghaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Afghanistan - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Afghanistan. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Afghanistan.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Afghanistan kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Afghanistan in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Afghanistan te bezoeken evenals aan Afghaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Afghaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Afghaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Afghaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Afghaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 761 31 66 of per email info@embassyafghanistan.be