China Flag

De Chinese Ambassade in Brussel

België Flag

Chinese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Chinese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Chinese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van China in België.

Adres:

De Chinese Ambassade in België
Chinese Embassy in Brussels, Belgium - Tervurenlaan,445 - 1150 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 771 20 38

Faxnummer:

(+32) 2 779 28 95

Email:

chinaemb_bel@mfa.gov.cn

Website:

be.china-embassy.org

Ambassadeur:

Cao Zhongming

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van China in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Chinese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Chinese Ambassade in Brussel staat onder leiding van Cao Zhongming - Ambassadeur van China in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 771 20 38 of email chinaemb_bel@mfa.gov.cn

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Chinese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van China in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Chinese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Chinese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Chinese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Chinese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van China in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Chinese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Chinese ambassade.

Reisverzekering voor België en China - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar China. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in China.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of China kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van China in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om China te bezoeken evenals aan Chinese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Chinese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Chinese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Chinese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Chinese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 771 20 38 of per email chinaemb_bel@mfa.gov.cn