Australië Flag

De Australische Ambassade in Brussel

België Flag

Australische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Australische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Australische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Australië in België.

Adres:

De Australische Ambassade in België
Australian Embassy in Brussels, Belgium Guimardstraat 6-8 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 286 05 00

Faxnummer:

(+32) 2 230 68 02

Email:

austemb.brussels@dfat.gov.au

Website:

www.belgium.embassy.gov.au www.eu.mission.gov.au

Ambassadeur:

Mr Duncan Edward Lewis

Openingstijden:

De Ambassade van Australië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Australische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Australische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Duncan Edward Lewis - Ambassadeur van Australië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 286 05 00 of email austemb.brussels@dfat.gov.au

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Australische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Australië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Australische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Australische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Australische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Australische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Australië in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Australische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Australische ambassade.

Reisverzekering voor België en Australië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Australië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Australië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Australië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Australië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Australië te bezoeken evenals aan Australische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Australische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Australische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Australische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Australische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 286 05 00 of per email austemb.brussels@dfat.gov.au