Liechtenstein Flag

De Liechtensteinse Ambassade in Brussel

België Flag

Liechtensteinse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Liechtensteinse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Liechtensteinse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Liechtenstein in België.

Adres:

De Liechtensteinse Ambassade in België
Liechtenstein Embassy in Brussels, Belgium - Congresplein 1 - 1000 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 229 39 00

Faxnummer:

(+32) 2 219 35 45

Email:

ambassade.liechtenstein@bru.llv.li

Website:

www.bruessel.liechtenstein.li

Ambassadeur:

Mrs Sabine Monauni

Openingstijden:

De Ambassade van Liechtenstein in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Liechtensteinse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Liechtensteinse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mrs Sabine Monauni - Ambassadeur van Liechtenstein in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 229 39 00 of email ambassade.liechtenstein@bru.llv.li

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Liechtensteinse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Liechtenstein in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Liechtensteinse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Liechtensteinse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Liechtensteinse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Liechtensteinse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Liechtenstein in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Liechtensteinse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Liechtensteinse ambassade.

Reisverzekering voor België en Liechtenstein - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Liechtenstein. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Liechtenstein.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Liechtenstein kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Liechtenstein in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Liechtenstein te bezoeken evenals aan Liechtensteinse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Liechtensteinse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Liechtensteinse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Liechtensteinse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Liechtensteinse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 229 39 00 of per email ambassade.liechtenstein@bru.llv.li