Nicaragua Flag

De Nicaraguaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Nicaraguaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nicaraguaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Nicaraguaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nicaragua in België.

Adres:

De Nicaraguaanse Ambassade in België
Nicaraguan Embassy in Brussels, Belgium Wolvendaellaan,55 1180 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 375 65 00 (+32) 2 375 64 34

Faxnummer:

(+32) 2 375 71 88

Email:

sky77706@skynet.be

Website:

Ambassadeur:

Mauricio Lautaro Sandino Montes

Openingstijden:

De Ambassade van Nicaragua in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nicaraguaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nicaraguaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mauricio Lautaro Sandino Montes - Ambassadeur van Nicaragua in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 375 65 00 (+32) 2 375 64 34 of email sky77706@skynet.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nicaraguaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nicaragua in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nicaraguaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Nicaraguaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nicaraguaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nicaraguaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nicaragua in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nicaraguaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nicaraguaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Nicaragua - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nicaragua. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nicaragua.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Nicaragua kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nicaragua in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Nicaragua te bezoeken evenals aan Nicaraguaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nicaraguaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Nicaraguaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nicaraguaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nicaraguaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 375 65 00 (+32) 2 375 64 34 of per email sky77706@skynet.be