België Flag

De Belgische Ambassade in Kampala

Uganda Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Uganda. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Kampala. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Uganda. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Uganda.

Adres:

De Belgische Ambassade in Uganda
Belgian Embassy in Kampala, Uganda Rwenzori Towers, 6th Floor Nakasero Road, Plot 6 P.O. Box 7043 Kampala Uganda

Telefoonnummer:

(+256) 414 349 559

Faxnummer:

(+256) 414 347 212

Email:

kampala@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/kampala

Ambassadeur:

Mr Marc Gedopt

Openingstijden:

Mon to Thu: 09.00-13.00 and 14.00-16.00 Fri: 09.00-13.00

De Ambassade van België in Kampala is een bilaterale missie in Uganda en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Uganda.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Kampala staat onder leiding van Mr Marc Gedopt - Ambassadeur van België in Uganda en is bereikbaar per telefoon (+256) 414 349 559 of email kampala@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Kampala vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Uganda

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Kampala? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Uganda om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Uganda op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Kampala - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Kampala of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Uganda en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Uganda of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Kampala verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Uganda die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Uganda wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Kampala uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Kampala via telefoon (+256) 414 349 559 of per email kampala@diplobel.fed.be