Uganda Flag

De Ugandese Ambassade in Brussel

België Flag

Ugandese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Ugandese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Ugandese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Uganda in België.

Adres:

De Ugandese Ambassade in België
Ugandan Embassy in Brussels, Belgium Avenue de Tervuren 317 1150 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2-792 5825

Faxnummer:

(+32) 2-763 0438

Email:

contactugandaembassy@gmail.com

Website:

www.ugandamission-benelux.org

Ambassadeur:

Mr Stephen S.T Katenta Apuli

Openingstijden:

De Ambassade van Uganda in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Ugandese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Ugandese Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Stephen S.T Katenta Apuli - Ambassadeur van Uganda in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2-792 5825 of email contactugandaembassy@gmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Ugandese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Uganda in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Ugandese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Ugandese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Ugandese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Ugandese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Uganda in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Ugandese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Ugandese ambassade.

Reisverzekering voor België en Uganda - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Uganda. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Uganda.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Uganda kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Uganda in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Uganda te bezoeken evenals aan Ugandese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Ugandese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Ugandese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Ugandese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ugandese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2-792 5825 of per email contactugandaembassy@gmail.com