Egypte Flag

De Egyptische Ambassade in Brussel

België Flag

Egyptische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Egyptische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Egyptische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Egypte in België.

Adres:

De Egyptische Ambassade in België
Egyptian Embassy in Brussels, Belgium Uruguaylaan 19 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 663 58 00

Faxnummer:

(+32) 2 675 58 88

Email:

Website:

www.embassyofegypt.be

Ambassadeur:

Fatma Elzahraa Ibrahim Etman

Openingstijden:

De Ambassade van Egypte in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Egyptische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Egyptische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Fatma Elzahraa Ibrahim Etman - Ambassadeur van Egypte in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 663 58 00 of email

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Egyptische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Egypte in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Egyptische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Egyptische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Egyptische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Egyptische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Egypte in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Egyptische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Egyptische ambassade.

Reisverzekering voor België en Egypte - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Egypte. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Egypte.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Egypte kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Egypte in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Egypte te bezoeken evenals aan Egyptische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Egyptische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Egyptische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Egyptische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Egyptische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 663 58 00 of per email