Duitsland Flag

De Duitse Ambassade in Brussel

België Flag

Duitse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Duitse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Duitse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Duitsland in België.

Adres:

De Duitse Ambassade in België
German Embassy in Brussels, Belgium - 8-14, rue Jacques de Lalaingstraat - 1040 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 787 18 00

Faxnummer:

(+32) 2 787 28 00

Email:

info@bruessel.diplo.de

Website:

www.bruessel.diplo.de

Ambassadeur:

Martin Kotthaus

Openingstijden:

De Ambassade van Duitsland in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Duitse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Duitse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Martin Kotthaus - Ambassadeur van Duitsland in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 787 18 00 of email info@bruessel.diplo.de

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Duitse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Duitsland in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Duitse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Duitse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Duitse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Duitse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Duitsland in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Eupen, Luik, Zaventem en Zeebrugge

Zoek een hotel in de buurt van de Duitse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Duitse ambassade.

Reisverzekering voor België en Duitsland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Duitsland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Duitsland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Duitsland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Duitsland in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Duitsland te bezoeken evenals aan Duitse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Duitse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Duitse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Duitse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Duitse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 787 18 00 of per email info@bruessel.diplo.de