Sri Lanka Flag

De Sri Lankaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Sri Lankaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Sri Lankaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Sri Lankaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Sri Lanka in België.

Adres:

De Sri Lankaanse Ambassade in België
Sri Lankan Embassy in Brussels, Belgium - Jules Lejeunestraat 27 - 1050 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 344 55 85 & (+32) 2 344 53 94

Faxnummer:

(+32) 2 344 67 37

Email:

secretariat@srilankaembassy.be

Website:

www.srilankaembassy.be

Ambassadeur:

Ms. Grace Asirwatham

Openingstijden:

De Ambassade van Sri Lanka in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Sri Lankaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Sri Lankaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Ms. Grace Asirwatham - Ambassadeur van Sri Lanka in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 344 55 85 & (+32) 2 344 53 94 of email secretariat@srilankaembassy.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Sri Lankaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Sri Lanka in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Sri Lankaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Sri Lankaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Sri Lankaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Sri Lankaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Sri Lanka in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Sri Lankaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Sri Lankaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Sri Lanka - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Sri Lanka. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Sri Lanka.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Sri Lanka kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Sri Lanka in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Sri Lanka te bezoeken evenals aan Sri Lankaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Sri Lankaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Sri Lankaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Sri Lankaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Sri Lankaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 344 55 85 & (+32) 2 344 53 94 of per email secretariat@srilankaembassy.be