België

Consulaat van België in Taipei

Taiwan

Belgische Diplomatieke Missie in Taiwan. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Taipei. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Taiwan. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Taiwan.

Het Consulaat van België in Taipei
Belgian Representative Office in Taipei, Taiwan - Suite 601, Worldwide House - 131, Minsheng E. Rd., Sec. 3 - Taipei 105 - Taiwan

Telefoonnummer:

(+886) 2 271 512 15

Faxnummer:

(+886) 2 271 262 58

Email:

taipei@diplobel.fed.be

Website:

diplomatie.belgium.be/taipei/

Consul:

Caroline Vermeulen - Representative

Openingstijden:

Mon-Fri: 09.00-11.45 & 14.00-17.00 & Visa: 09.00-11.45

Het Consulaat van België in Taipei is een bilaterale missie in Taiwan en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Taiwan.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Taipei staat onder leiding van Caroline Vermeulen - Representative van België in Taiwan en is bereikbaar per telefoon (+886) 2 271 512 15 of email taipei@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+886) 2 271 512 15 of email taipei@diplobel.fed.be

Belgische Consulaten in Taiwan

Ver verwijderd van het Consulaat in Taipei? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Taiwan. Als het Belgische consulaat in Taipei ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Taiwan op een rijtje gezet: Taipei

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Taiwan - Indien het consulaat in Taipei of eventuele andere consulaten van België in Taiwan u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Taiwan Ambassade van België in Taipei

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Taipei - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Taipei of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Taiwan en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Taiwan of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.