België

Consulaat van België in Pristina

Kosovo

Belgische Diplomatieke Missie in Kosovo. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Pristina. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Kosovo. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Kosovo.

Het Consulaat van België in Pristina
Belgian Representative Office in Pristina, Kosovo - Taslixhe 1, 23A - 10000 Pristina - Kosovo

Telefoonnummer:

(+381) 38 518 918

Faxnummer:

(+381) 38 518 338

Email:

pristina@diplobel.fed.be

Website:

Consul:

Jean-Francois Brackman - Representative

Openingstijden:

Mon-Fri: 09.00-12.00 & 14.00-16.00

Het Consulaat van België in Pristina is een bilaterale missie in Kosovo en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Kosovo.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Pristina staat onder leiding van Jean-Francois Brackman - Representative van België in Kosovo en is bereikbaar per telefoon (+381) 38 518 918 of email pristina@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+381) 38 518 918 of email pristina@diplobel.fed.be

Belgische Consulaten in Kosovo

Ver verwijderd van het Consulaat in Pristina? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Kosovo. Als het Belgische consulaat in Pristina ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Kosovo op een rijtje gezet: Pristina

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Kosovo - Indien het consulaat in Pristina of eventuele andere consulaten van België in Kosovo u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Kosovo

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Pristina - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Pristina of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Kosovo en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Kosovo of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.