België

Consulaat van België in Cotonou

Benin

Belgische Diplomatieke Missie in Benin. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Cotonou. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Benin. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Benin.

Het Consulaat van België in Cotonou
Belgian Consulate in Cotonou, Benin Lot 554 Avenue Clozel Place Ganhi B.P. 1451 Cotonou Benin

Telefoonnummer:

(+229) 21 314 597

Faxnummer:

Email:

josianeory_consubel@yahoo.fr

Website:

Consul:

Josiane Ory - Consul

Openingstijden:

Tue and Thu: 09.00-11.00

Het Consulaat van België in Cotonou is een bilaterale missie in Benin en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Benin.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Cotonou staat onder leiding van Josiane Ory - Consul van België in Benin en is bereikbaar per telefoon (+229) 21 314 597 of email josianeory_consubel@yahoo.fr

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+229) 21 314 597 of email josianeory_consubel@yahoo.fr

Belgische Consulaten in Benin

Ver verwijderd van het Consulaat in Cotonou? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Benin. Als het Belgische consulaat in Cotonou ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Benin op een rijtje gezet: Cotonou

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Benin - Indien het consulaat in Cotonou of eventuele andere consulaten van België in Benin u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Benin

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Cotonou - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Cotonou of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Benin en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Benin of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.