BelgiŽ

Consulaat van BelgiŽ in Straatsburg

Frankrijk

Belgische Diplomatieke Missie in Frankrijk. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van BelgiŽ in Straatsburg. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Frankrijk. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van BelgiŽ in Frankrijk.

Het Consulaat van BelgiŽ in Straatsburg
Belgian Honorary Consulate in Strasbourg, France - THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Telefoonnummer:

(+33) 1 44 09 39 39 (Embassy in Paris)

Faxnummer:

Email:

paris@diplobel.fed.be

Website:

france.diplomatie.belgium.be

Consul:

Vacant - Honorary Consul

Openingstijden:

- THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Het Consulaat van BelgiŽ in Straatsburg is een bilaterale missie in Frankrijk en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Frankrijk.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Straatsburg staat onder leiding van Vacant - Honorary Consul van BelgiŽ in Frankrijk en is bereikbaar per telefoon (+33) 1 44 09 39 39 (Embassy in Paris) of email paris@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van BelgiŽ dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+33) 1 44 09 39 39 (Embassy in Paris) of email paris@diplobel.fed.be

Belgische Consulaten in Frankrijk

Ver verwijderd van het Consulaat in Straatsburg? - Het kan zijn dat BelgiŽ meerdere consulaten heeft in Frankrijk. Als het Belgische consulaat in Straatsburg ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Frankrijk op een rijtje gezet: Ajaccio, Bordeaux, Charleville Mezieres, Dijon, Lille, Lorient, Lyon, Marseille, Metz, Nantes, Perpignan, Straatsburg, Toulouse en Tours

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van BelgiŽ niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van BelgiŽ in Frankrijk - Indien het consulaat in Straatsburg of eventuele andere consulaten van BelgiŽ in Frankrijk u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Frankrijk Ambassade van BelgiŽ in Parijs

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Straatsburg - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Straatsburg of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Frankrijk en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Frankrijk of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.