Roemenië Flag

De Roemeense Ambassade in Brussel

België Flag

Roemeense Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Roemeense Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Roemeense diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Roemenië in België.

Adres:

De Roemeense Ambassade in België
Romanian Embassy in Brussels, Belgium Gabriollestraat 105 1180 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 345 26 80

Faxnummer:

(+32) 2 346 23 45

Email:

secretariat@roumanieamb.be

Website:

bruxelles.mae.ro www.roumanieamb.be

Ambassadeur:

Mr Stefan Alexandru Tinca

Openingstijden:

De Ambassade van Roemenië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Roemeense belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Roemeense Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Stefan Alexandru Tinca - Ambassadeur van Roemenië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 345 26 80 of email secretariat@roumanieamb.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Roemeense ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Roemenië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Roemeense Consulaten in België

Ver verwijderd van de Roemeense Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Roemeense Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Roemeense consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Roemenië in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Brugge, Heist op den Berg en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Roemeense Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Roemeense ambassade.

Reisverzekering voor België en Roemenië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Roemenië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Roemenië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Roemenië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Roemenië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Roemenië te bezoeken evenals aan Roemeense burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Roemeense Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Roemeense visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Roemeense nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Roemeense Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 345 26 80 of per email secretariat@roumanieamb.be