Hongarije Flag

De Hongaarse Ambassade in Brussel

België Flag

Hongaarse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Hongaarse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Hongaarse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Hongarije in België.

Adres:

De Hongaarse Ambassade in België
Hungarian Embassy in Brussels, Belgium - 44, Avenue du Vert Chasseur - 1180 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 348 18 00

Faxnummer:

(+32) 2 347 60 28

Email:

mission.bxl@mfa.gov.hu

Website:

brusszel.mfa.gov.hu

Ambassadeur:

Mr Zoltan Nagy

Openingstijden:

De Ambassade van Hongarije in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Hongaarse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Hongaarse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Zoltan Nagy - Ambassadeur van Hongarije in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 348 18 00 of email mission.bxl@mfa.gov.hu

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Hongaarse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Hongarije in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Hongaarse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Hongaarse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Hongaarse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Hongaarse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Hongarije in België op een rijtje gezet: Antwerpen en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Hongaarse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Hongaarse ambassade.

Reisverzekering voor België en Hongarije - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Hongarije. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Hongarije.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Hongarije kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Hongarije in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Hongarije te bezoeken evenals aan Hongaarse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Hongaarse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Hongaarse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Hongaarse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Hongaarse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 348 18 00 of per email mission.bxl@mfa.gov.hu