Portugal Flag

De Portugese Ambassade in Brussel

België Flag

Portugese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Portugese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Portugese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Portugal in België.

Adres:

De Portugese Ambassade in België
Portuguese Embassy in Brussels, Belgium, Av. de la Toison d-Or, 55 ooo 2.o andar, 1060 Brussels, Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 53 30 700

Faxnummer:

(+32) 2 53 90 773

Email:

ambassade.portugal@skynet.be

Website:

www.embaixadadeportugal.be

Ambassadeur:

Openingstijden:

De Ambassade van Portugal in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Portugese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Portugese Ambassade in Brussel staat onder leiding van - Ambassadeur van Portugal in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 53 30 700 of email ambassade.portugal@skynet.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Portugese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Portugal in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Portugese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Portugese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Portugese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Portugese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Portugal in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Brugge, Gent en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Portugese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Portugese ambassade.

Reisverzekering voor België en Portugal - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Portugal. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Portugal.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Portugal kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Portugal in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Portugal te bezoeken evenals aan Portugese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Portugese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Portugese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Portugese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Portugese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 53 30 700 of per email ambassade.portugal@skynet.be