Portugal

Consulaat van Portugal in Gent

België

Portugese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Portugal in Gent. Het consulaat is niet de enige Portugese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Portugese ambassade en elk ander consulaat van Portugal in België.

Het Consulaat van Portugal in Gent
Portuguese Honorary Consulate in Gent, Belgium - Kortrijksesteenweg 245 - 9000 Gent - Belgium

Telefoonnummer:

Faxnummer:

Email:

consuladohonorarioportugal-gent@sapo.pt

Website:

Consul:

Bruno Joos de ter Beers - Honorary Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van Portugal in Gent is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Portugese belangen in België.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Portugese Consulaat in Gent staat onder leiding van Bruno Joos de ter Beers - Honorary Consul van Portugal in België en is bereikbaar per telefoon of email consuladohonorarioportugal-gent@sapo.pt

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Portugal dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon of email consuladohonorarioportugal-gent@sapo.pt

Portugese Consulaten in België

Ver verwijderd van het Consulaat in Gent? - Het kan zijn dat Portugal meerdere consulaten heeft in België. Als het Portugese consulaat in Gent ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Portugal om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Portugese consulaten in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Brugge, Gent en Luik

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Portugal niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Portugal in België - Indien het consulaat in Gent of eventuele andere consulaten van Portugal in België u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Portugal in België Ambassade van Portugal in Brussel

Zoek een hotel in de buurt van het Portugese Consulaat in Gent - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Gent of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Portugese consulaat.

Reisverzekering voor België en Portugal - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Portugal. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Portugal.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Portugal kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.