Groot Brittannië Flag

De Britse Ambassade in Brussel

België Flag

Britse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Britse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Britse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Groot Brittannië in België.

Adres:

De Britse Ambassade in België
British Embassy in Brussels, Belgium Avenue dAuderghem / Ouderghemlaan 10 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) (2) 287 6211

Faxnummer:

(+32) (2) 287 6350

Email:

Website:

ukinbelgium.fco.gov.uk

Ambassadeur:

Jonathan Brenon

Openingstijden:

De Ambassade van Groot Brittannië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Britse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Britse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Jonathan Brenon - Ambassadeur van Groot Brittannië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) (2) 287 6211 of email

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Britse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Groot Brittannië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Britse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Britse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Britse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Britse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Groot Brittannië in België op een rijtje gezet: Antwerpen en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Britse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Britse ambassade.

Reisverzekering voor België en Groot Brittannië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Groot Brittannië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Groot Brittannië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Groot Brittannië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Groot Brittannië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Groot Brittannië te bezoeken evenals aan Britse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Britse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Britse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Britse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Britse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) (2) 287 6211 of per email