Groot Brittannië

Consulaat van Groot Brittannië in Antwerpen

België

Britse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Groot Brittannië in Antwerpen. Het consulaat is niet de enige Britse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Britse ambassade en elk ander consulaat van Groot Brittannië in België.

Het Consulaat van Groot Brittannië in Antwerpen
British Honorary Consulate in Antwerp, Belgium - THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Telefoonnummer:

(+32) 2 287 62 11 (Embassy in Brussels)

Faxnummer:

Email:

gov.uk/contact-consulate-brussels

Website:

gov.uk/world/organisations/british-embassy-brussels

Consul:

Vacant - Honorary Consul

Openingstijden:

- THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Het Consulaat van Groot Brittannië in Antwerpen is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Britse belangen in België.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Britse Consulaat in Antwerpen staat onder leiding van Vacant - Honorary Consul van Groot Brittannië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 287 62 11 (Embassy in Brussels) of email gov.uk/contact-consulate-brussels

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Groot Brittannië dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+32) 2 287 62 11 (Embassy in Brussels) of email gov.uk/contact-consulate-brussels

Britse Consulaten in België

Ver verwijderd van het Consulaat in Antwerpen? - Het kan zijn dat Groot Brittannië meerdere consulaten heeft in België. Als het Britse consulaat in Antwerpen ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Groot Brittannië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Britse consulaten in België op een rijtje gezet: Antwerpen en Luik

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Groot Brittannië niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Groot Brittannië in België - Indien het consulaat in Antwerpen of eventuele andere consulaten van Groot Brittannië in België u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Groot Brittannië in België Ambassade van Groot Brittannië in Brussel

Zoek een hotel in de buurt van het Britse Consulaat in Antwerpen - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Antwerpen of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Britse consulaat.

Reisverzekering voor België en Groot Brittannië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Groot Brittannië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Groot Brittannië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Groot Brittannië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.