Chili Flag

De Chileense Ambassade in Brussel

België Flag

Chileense Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Chileense Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Chileense diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Chili in België.

Adres:

De Chileense Ambassade in België
Chilean Embassy in Brussels, Belgium Aduatukersstraat 106 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 743 36 60 (+32) 2 280 16 20

Faxnummer:

(+32) 2 736 49 94

Email:

echilebelgica@minrel.gov.cl

Website:

chileabroad.gov.cl/belgica/

Ambassadeur:

Carlos Enrique Appelgren Balbontin

Openingstijden:

De Ambassade van Chili in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Chileense belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Chileense Ambassade in Brussel staat onder leiding van Carlos Enrique Appelgren Balbontin - Ambassadeur van Chili in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 743 36 60 (+32) 2 280 16 20 of email echilebelgica@minrel.gov.cl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Chileense ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Chili in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Chileense Consulaten in België

Ver verwijderd van de Chileense Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Chileense Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Chileense consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Chili in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Brussel, Charleroi en Kortrijk

Zoek een hotel in de buurt van de Chileense Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Chileense ambassade.

Reisverzekering voor België en Chili - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Chili. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Chili.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Chili kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Chili in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Chili te bezoeken evenals aan Chileense burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Chileense Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Chileense visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Chileense nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Chileense Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 743 36 60 (+32) 2 280 16 20 of per email echilebelgica@minrel.gov.cl