MoldaviŽ Flag

De Moldavische Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Moldavische Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Moldavische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Moldavische diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van MoldaviŽ in BelgiŽ.

Adres:

De Moldavische Ambassade in BelgiŽ
Moldovan Embassy in Brussels, Belgium F.D. Rooseveltlaan 57 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 626 00 80

Faxnummer:

(+32) 2 732 96 60

Email:

bruxelles@mfa.md

Website:

www.belgia.mfa.md

Ambassadeur:

Mr Mihai Gribincea

Openingstijden:

De Ambassade van MoldaviŽ in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Moldavische belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Moldavische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Mihai Gribincea - Ambassadeur van MoldaviŽ in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 626 00 80 of email bruxelles@mfa.md

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Moldavische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van MoldaviŽ in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Moldavische Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Moldavische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Moldavische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Moldavische consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van MoldaviŽ in BelgiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Moldavische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Moldavische ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en MoldaviŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar MoldaviŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in MoldaviŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of MoldaviŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van MoldaviŽ in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om MoldaviŽ te bezoeken evenals aan Moldavische burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Moldavische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Moldavische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Moldavische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Moldavische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 626 00 80 of per email bruxelles@mfa.md