Maleisië Flag

De Maleisische Ambassade in Brussel

België Flag

Maleisische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Maleisische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Maleisische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Maleisië in België.

Adres:

De Maleisische Ambassade in België
Malaysian Embassy in Brussels, Belgium Tervurenlaan 414 A 1150 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 776 03 40

Faxnummer:

(+32) 2 762 50 49

Email:

malbrussels@kln.gov.my

Website:

www.kln.gov.my/perwakilan/brussels/

Ambassadeur:

Mr Zainuddin Bin Yahya

Openingstijden:

De Ambassade van Maleisië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Maleisische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Maleisische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Zainuddin Bin Yahya - Ambassadeur van Maleisië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 776 03 40 of email malbrussels@kln.gov.my

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Maleisische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Maleisië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Maleisische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Maleisische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Maleisische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Maleisische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Maleisië in België op een rijtje gezet: Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Maleisische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Maleisische ambassade.

Reisverzekering voor België en Maleisië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Maleisië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Maleisië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Maleisië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Maleisië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Maleisië te bezoeken evenals aan Maleisische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Maleisische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Maleisische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Maleisische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Maleisische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 776 03 40 of per email malbrussels@kln.gov.my