Luxemburg Flag

De Luxemburgse Ambassade in Brussel

België Flag

Luxemburgse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Luxemburgse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Luxemburgse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Luxemburg in België.

Adres:

De Luxemburgse Ambassade in België
Luxembourg Embassy in Brussels, Belgium Kortenberglaan 75 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 737 57 00

Faxnummer:

(+32) 2 737 57 10

Email:

bruxelles.amb@mae.etat.lu

Website:

www.bruxelles.mae.lu

Ambassadeur:

THILL Jean-Louis

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van Luxemburg in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Luxemburgse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Luxemburgse Ambassade in Brussel staat onder leiding van THILL Jean-Louis - Ambassadeur van Luxemburg in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 737 57 00 of email bruxelles.amb@mae.etat.lu

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Luxemburgse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Luxemburg in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Luxemburgse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Luxemburgse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Luxemburgse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Luxemburgse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Luxemburg in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Gent, Luik, Namen en Oostende

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van Luxemburg in Brussel - België. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor België en Luxemburg- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Luxemburg. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Luxemburg.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Luxemburg kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Luxemburg in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Luxemburg te bezoeken evenals aan Luxemburgse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Luxemburgse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Luxemburgse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Luxemburgse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Luxemburgse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 737 57 00 of per email bruxelles.amb@mae.etat.lu