Luxemburg Flag

De Luxemburgse Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Luxemburgse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Luxemburgse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Luxemburgse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Luxemburg in BelgiŽ.

Adres:

De Luxemburgse Ambassade in BelgiŽ
Luxembourg Embassy in Brussels, Belgium Kortenberglaan 75 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 737 57 00

Faxnummer:

(+32) 2 737 57 10

Email:

bruxelles.amb@mae.etat.lu

Website:

www.bruxelles.mae.lu

Ambassadeur:

Mr Jean-Jaques Welfring

Openingstijden:

De Ambassade van Luxemburg in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Luxemburgse belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Luxemburgse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Jean-Jaques Welfring - Ambassadeur van Luxemburg in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 737 57 00 of email bruxelles.amb@mae.etat.lu

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Luxemburgse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Luxemburg in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Luxemburgse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Luxemburgse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Luxemburgse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Luxemburgse consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Luxemburg in BelgiŽ op een rijtje gezet: Antwerpen, Gent, Luik, Namen en Oostende

Zoek een hotel in de buurt van de Luxemburgse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Luxemburgse ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en Luxemburg - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Luxemburg. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Luxemburg.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of Luxemburg kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Luxemburg in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om Luxemburg te bezoeken evenals aan Luxemburgse burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Luxemburgse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Luxemburgse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Luxemburgse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Luxemburgse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 737 57 00 of per email bruxelles.amb@mae.etat.lu