Mexico Flag

De Mexicaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Mexicaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Mexicaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Mexicaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Mexico in België.

Adres:

De Mexicaanse Ambassade in België
Mexican Embassy in Brussels, Belgium F.D. Rooseveltlaan 94 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 629 07 77

Faxnummer:

(+32) 2 644 08 19

Email:

embamex@embamex.eu

Website:

www.sre.gob.mx/bruselas www.embamex.eu

Ambassadeur:

Sandra Fuentes-Berain

Openingstijden:

De Ambassade van Mexico in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Mexicaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Mexicaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Sandra Fuentes-Berain - Ambassadeur van Mexico in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 629 07 77 of email embamex@embamex.eu

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Mexicaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Mexico in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Mexicaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Mexicaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Mexicaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Mexicaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Mexico in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Brugge en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Mexicaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Mexicaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Mexico - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Mexico. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Mexico.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Mexico kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Mexico in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Mexico te bezoeken evenals aan Mexicaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Mexicaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Mexicaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Mexicaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Mexicaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 629 07 77 of per email embamex@embamex.eu