Bangladesh Flag

De Bangladesh Ambassade in Brussel

België Flag

Bangladesh Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Bangladesh Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Bangladesh diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Bangladesh in België.

Adres:

De Bangladesh Ambassade in België
Bangladeshi Embassy in Brussels, Belgium J. Jordaensstraat 29-31 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 640 55 00 (+32) 2 640 56 06

Faxnummer:

(+32) 2 646 59 98

Email:

bdootbrussels@skynet.be

Website:

Ambassadeur:

Ismat Jahan

Openingstijden:

De Ambassade van Bangladesh in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Bangladesh belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Bangladesh Ambassade in Brussel staat onder leiding van Ismat Jahan - Ambassadeur van Bangladesh in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 640 55 00 (+32) 2 640 56 06 of email bdootbrussels@skynet.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Bangladesh ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Bangladesh in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Bangladesh Consulaten in België

Ver verwijderd van de Bangladesh Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Bangladesh Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Bangladesh consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Bangladesh in België op een rijtje gezet: Antwerpen

Zoek een hotel in de buurt van de Bangladesh Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Bangladesh ambassade.

Reisverzekering voor België en Bangladesh - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Bangladesh. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Bangladesh.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Bangladesh kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Bangladesh in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Bangladesh te bezoeken evenals aan Bangladesh burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Bangladesh Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Bangladesh visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Bangladesh nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Bangladesh Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 640 55 00 (+32) 2 640 56 06 of per email bdootbrussels@skynet.be