Centraal Afrikaanse Republiek Flag

De Centraal Afrikaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Centraal Afrikaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Centraal Afrikaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Centraal Afrikaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Centraal Afrikaanse Republiek in België.

Adres:

De Centraal Afrikaanse Ambassade in België
Central African Embassy in Brussels, Belgium Raketstraat 64 1130 Brussels 13 Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 705 56 03

Faxnummer:

(+32) 2 705 56 02

Email:

ambassade.rca.be@hotmail.com

Website:

Ambassadeur:

Mr Abel Sabono

Openingstijden:

De Ambassade van Centraal Afrikaanse Republiek in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Centraal Afrikaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Centraal Afrikaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Abel Sabono - Ambassadeur van Centraal Afrikaanse Republiek in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 705 56 03 of email ambassade.rca.be@hotmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Centraal Afrikaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Centraal Afrikaanse Republiek in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Centraal Afrikaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Centraal Afrikaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Centraal Afrikaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Centraal Afrikaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Centraal Afrikaanse Republiek in België op een rijtje gezet: Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Centraal Afrikaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Centraal Afrikaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Centraal Afrikaanse Republiek - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Centraal Afrikaanse Republiek. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Centraal Afrikaanse Republiek.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Centraal Afrikaanse Republiek kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Centraal Afrikaanse Republiek in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Centraal Afrikaanse Republiek te bezoeken evenals aan Centraal Afrikaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Centraal Afrikaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Centraal Afrikaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Centraal Afrikaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Centraal Afrikaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 705 56 03 of per email ambassade.rca.be@hotmail.com