Colombia Flag

De Colombiaanse Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Colombiaanse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Colombiaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Colombiaanse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Colombia in BelgiŽ.

Adres:

De Colombiaanse Ambassade in BelgiŽ
Colombian Embassy in Brussels, Belgium F.D. Rooseveltlaan 96A 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 649 56 79

Faxnummer:

(+32) 2 646 54 91

Email:

embcolombia@emcolbru.org

Website:

www.embajadaenbelgica.gov.co

Ambassadeur:

Mr Jose Rodrigo Rivera Salazar

Openingstijden:

De Ambassade van Colombia in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Colombiaanse belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Colombiaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Jose Rodrigo Rivera Salazar - Ambassadeur van Colombia in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 649 56 79 of email embcolombia@emcolbru.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Colombiaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Colombia in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Colombiaanse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Colombiaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Colombiaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Colombiaanse consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Colombia in BelgiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Colombiaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Colombiaanse ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en Colombia - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Colombia. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Colombia.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of Colombia kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Colombia in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om Colombia te bezoeken evenals aan Colombiaanse burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Colombiaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Colombiaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Colombiaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Colombiaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 649 56 79 of per email embcolombia@emcolbru.org