Congo (Democratische Republiek) Flag

De Comgolese Ambassade in Brussel

België Flag

Comgolese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Comgolese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Comgolese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Congo (Democratische Republiek) in België.

Adres:

De Comgolese Ambassade in België
Congolese (Dem) Embassy in Brussels, Belgium Maria Van Bourgondiestraat 30 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 213 49 80 (+32) 2 213 49 81

Faxnummer:

(+32) 2 213 49 95

Email:

secretariat@ambardc.be

Website:

www.ambardc.eu

Ambassadeur:

Mr Sakanyi Henri Mova

Openingstijden:

De Ambassade van Congo (Democratische Republiek) in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Comgolese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Comgolese Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Sakanyi Henri Mova - Ambassadeur van Congo (Democratische Republiek) in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 213 49 80 (+32) 2 213 49 81 of email secretariat@ambardc.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Comgolese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Congo (Democratische Republiek) in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Comgolese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Comgolese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Comgolese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Comgolese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Congo (Democratische Republiek) in België op een rijtje gezet: Antwerpen

Zoek een hotel in de buurt van de Comgolese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Comgolese ambassade.

Reisverzekering voor België en Congo (Democratische Republiek) - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Congo (Democratische Republiek). U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Congo (Democratische Republiek).

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Congo (Democratische Republiek) kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Congo (Democratische Republiek) in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Congo (Democratische Republiek) te bezoeken evenals aan Comgolese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Comgolese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Comgolese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Comgolese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Comgolese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 213 49 80 (+32) 2 213 49 81 of per email secretariat@ambardc.be