Zuid Korea Flag

De Zuid Koreaanse Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Zuid Koreaanse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Zuid Koreaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Zuid Koreaanse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Zuid Korea in BelgiŽ.

Adres:

De Zuid Koreaanse Ambassade in BelgiŽ
South Korean Embassy in Brussels, Belgium Chaussoe de la Hulpe 175 1170 Bruxelles Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2.675.57.77

Faxnummer:

(+32) 2.675.52.21

Email:

eukorea@mofat.go.kr

Website:

bel.mofat.go.kr

Ambassadeur:

Chang-beom Kim

Openingstijden:

De Ambassade van Zuid Korea in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Zuid Koreaanse belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Zuid Koreaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Chang-beom Kim - Ambassadeur van Zuid Korea in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2.675.57.77 of email eukorea@mofat.go.kr

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Zuid Koreaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Zuid Korea in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Zuid Koreaanse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Zuid Koreaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Zuid Koreaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Zuid Koreaanse consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Zuid Korea in BelgiŽ op een rijtje gezet: Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Zuid Koreaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Zuid Koreaanse ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en Zuid Korea - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Zuid Korea. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Zuid Korea.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of Zuid Korea kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Zuid Korea in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om Zuid Korea te bezoeken evenals aan Zuid Koreaanse burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Zuid Koreaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Zuid Koreaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Zuid Koreaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Zuid Koreaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2.675.57.77 of per email eukorea@mofat.go.kr