Marokko Flag

De Marokkaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Marokkaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Marokkaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Marokkaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Marokko in België.

Adres:

De Marokkaanse Ambassade in België
Moroccan Embassy in Brussels, Belgium Sint-Michielslaan 29 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 736 11 00

Faxnummer:

(+32) 2 734 64 68

Email:

sifamabruxe@skynet.be

Website:

Ambassadeur:

Mr Samir Addahre

Openingstijden:

De Ambassade van Marokko in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Marokkaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Marokkaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Samir Addahre - Ambassadeur van Marokko in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 736 11 00 of email sifamabruxe@skynet.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Marokkaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Marokko in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Marokkaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Marokkaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Marokkaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Marokkaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Marokko in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Brugge, Brussel en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Marokkaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Marokkaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Marokko - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Marokko. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Marokko.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Marokko kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Marokko in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Marokko te bezoeken evenals aan Marokkaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Marokkaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Marokkaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Marokkaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Marokkaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 736 11 00 of per email sifamabruxe@skynet.be