Noorwegen Flag

De Noorse Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Noorse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Noorse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Noorse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Noorwegen in BelgiŽ.

Adres:

De Noorse Ambassade in BelgiŽ
Norwegian Embassy in Brussels, Belgium Rue Archimode 17 1000 Bruxelles Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2.238 73 00

Faxnummer:

(+32) 2.238 73 90

Email:

emb.brussels@mfa.no

Website:

www.norvege.be www.noorwegen.be

Ambassadeur:

Mr Niels Engelschion

Openingstijden:

De Ambassade van Noorwegen in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Noorse belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Noorse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Niels Engelschion - Ambassadeur van Noorwegen in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2.238 73 00 of email emb.brussels@mfa.no

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Noorse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Noorwegen in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Noorse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Noorse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Noorse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Noorse consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Noorwegen in BelgiŽ op een rijtje gezet: Antwerpen, Brugge en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Noorse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Noorse ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en Noorwegen - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Noorwegen. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Noorwegen.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of Noorwegen kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Noorwegen in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om Noorwegen te bezoeken evenals aan Noorse burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Noorse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Noorse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Noorse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Noorse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2.238 73 00 of per email emb.brussels@mfa.no