Rusland Flag

De Russische Ambassade in Brussel

België Flag

Russische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Russische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Russische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Rusland in België.

Adres:

De Russische Ambassade in België
Russian Embassy in Brussels, Belgium De Frolaan 66 1180 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 374 34 00 (+32) 2 374 68 86 / 2 374 57 38

Faxnummer:

(+32) 2 374 26 13

Email:

rusconsbru@gmail.com

Website:

www.belgium.mid.ru

Ambassadeur:

Mr Alexander Alexandrovich Romanov

Openingstijden:

De Ambassade van Rusland in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Russische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Russische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Alexander Alexandrovich Romanov - Ambassadeur van Rusland in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 374 34 00 (+32) 2 374 68 86 / 2 374 57 38 of email rusconsbru@gmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Russische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Rusland in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Russische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Russische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Russische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Russische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Rusland in België op een rijtje gezet: Antwerpen

Zoek een hotel in de buurt van de Russische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Russische ambassade.

Reisverzekering voor België en Rusland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Rusland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Rusland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Rusland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Rusland in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Rusland te bezoeken evenals aan Russische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Russische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Russische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Russische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Russische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 374 34 00 (+32) 2 374 68 86 / 2 374 57 38 of per email rusconsbru@gmail.com